web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Tekniset demarit

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Tekniset Demarit ry - Toimintasuunnitelma 2021

 Tekniset Demarit ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2021


1 Johdanto

Teknisten Demarit ry:n tarkoituksena on
- toimia sosialidemokraattisen puolueen jäseninä olevien teknisten yhteistyöelimenä,
- avustaa puoluetta ja sen luottamuselimiä teknisillä ammattitiedoilla sekä
- toimia jäsentensä yhteiskunnallisten ja ammatillisten toimintavalmiuksien kehittäjänä.


2 Jäsenet

Yhdistyksen jäsenet ovat teknisen alan koulutuksen saaneita, tekniikkaa opiskelevia tai teknisissä tehtävissä toimivia puolueosastojen jäseniä.

Puolueen paikallisten yhdistysten jäsenille, jotka ovat enemmän kiinnostuneita politiikan taustalla vaikuttavasta tekniikasta kuin kunnallispolitiikasta, tarjotaan lisää osallistumisen motivaatiota.

Jäsenistä ylläpidetään lain vaatimien henkilötietojen lisäksi tietoja jäsenten itsensä ilmoittamasta asiantuntemuksesta ja poliittisesta mielenkiinnosta. Jäsenrekisteriä kehitetään niin, että se palvelee kontaktinhallintaa myös piireittäin.

Yhdistyksestä kiinnostuneista kannattajista ylläpidämme yhteystietoja, jotta voimme palvella heitä tiedotteilla ja kutsuilla tapahtumiin.

Yhdistyksen jäsenmäärän tavoite on 150.


3 Palvelut

Ulkoinen viestintä

Ulkoisen viesitnnän keskuksena on verkkosivustomme www.teknisetdemarit.fi. Se on vastavuoroisesti linkitetty monien yhteistyötahojen sivustoihin.

Rohkaisemme jäseniämme osallistumaan poliittiseen verkkokeskusteluun. Uutispalstalla julkaisemme mm. yhdistyksen kannanottoja.

Yhdistyksellä on myös oma Facebook-sivu. Sinne jaetaan sisältöä erityisesti verkkosivustolta.

Sisäinen viestintä

Tavoitteena on, että yhä suurempi osa jäsenistöstämme saataisiin mukaan osallistumaan. Jäsenille tarjotaan mahdollisuuksia verkottua, ryhmäytyä ja vaikuttaa erityisesti verkkoviestinnän keinoin.

Yhdistyksen jäsenillä on käytettävissä demareille sponsoroitu Tietotorin intranet-palvelu, jossa on tiedote, keskustelu- ja työryhmäympäristöt. Siellä ylläpidetään myös arkistoitua tietoa aiemmilta vuosilta. Lisäksi jäsenille on oma Facebook-ryhmä.

Poliittiset työryhmät

Yhdistys tarjoaa jäsentensä teknistä asiantuntemusta puolueen työn tueksi. Tavoitteena on mm. tehdä aloitteita teknologian hyödyntämisestä yhteiskunnan eri alueilla.

Työryhmissä tavoitteena ovat valmiuksien vahvistamisen lisäksi konkreettiset tulokset ja kannanotot, jotka esitellään yhdistyksen seminaareissa, saatetaan päättäjien tietoon tai hyödynnetään muulla tavalla. Poliittisten työryhmien työstä informoidaan puoluetoimistoa ja eduskuntaryhmää.

Tavoitteena on perustaa puolenkymmentä poliittista työryhmää.

Teematilaisuudet ja koulutus
Työryhmätoiminnan yhteydessä on odotettavissa teematilaisuuksia jäsenille. Niihin kutsutaan osaavat asiantuntijat.

Syysseminaari

Perinteinen Teknisten Demarien syysseminaari toteutetaan syksyllä 2021 yhteistyökumppanin kanssa. Tavoitteena on poliittisesti kiinnostava kohde Euroopassa, mikäli mahdollista paikassa, jonne harvoin matkustetaan turistina tai liikeasioissa.

4 Vaalit

Tekniset Demarit rohkaisee jäseniään osallistumaan ehdokkaina vaaleihin. Yhdistys tukee mahdollisuuksiensa mukaan jäsentensä vaalikampanjaa. Useita yhdistyksen jäseniä on mukana talkooapuna ehdokkaiden tukiryhmissä ja kannattajaryhmissä.

Kuntavaalit 2021. Yhdistyksen jäsenistä ehdokkaina osallistunee noin 25 jäsentä.

Maakuntavaalit 2022. Varaudutaan mahdollisiin maakuntavaaleihin.


5 Organisaatio

Jäsenkokoukset

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään helmikuussa ja vaalikokous marraskuussa.

Hallitus

Hallituksen kokoonpano on aiempaa laajempi, kun siinä on mukana myös muita kuin pääkaupunkiseudun jäseniä. Juoksevia asioita varten hallitus muodostaa keskuudestaan 3-4 jäsenen työvaliokunnan.

Hallitus on jatkuvasti koolla nettityöväentalon virtuaalikokouksessa. Hallituksella on verkossa käytettävissään tarvittavat tausta-aineistot, luettelot ja arkistot. Kokouksiin hallitus kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa ja työvaliokunta noin kahdeksan kertaa vuodessa.

Hallituksen jokaiselle jäsenelle sovitaan tulosalueet. He seuraavat tulosalueensa asioita ja vastaavat niiden valmistelusta ja esittelystä hallitukselle, yleensä myös toteutuksesta. Hallituksen jäsenillä voi olla apunaan muista jäsenistä muodostettuja tiimejä. Tiimejä voidaan asettaa myös tiettyjen asioiden valmistelemiseksi.

Yhdistyksen hallitus valitsee keskuudestaan~varapuheenjohtajan, sihteerin, jäsenasioiden hoitajan ja päättää muiden tehtävien jaosta.

Yhteistyö

Yhdistys ylläpitää hyvät yhteydet puoluetoimistoon ja piiritoimistoihin, eduskuntaryhmään sekä puolueen luottamuselimiin. Jäsenten kautta rakennetaan yhteyksiä eri tekniikan alojen kannalta keskeisiin yhteisöihin.

Aivan erityisesti yhdistys tavoittelee aktiivista kanssakäymistä teknisen alan ammattiyhdistysliikkeen kanssa.

Yhdistys pitää yhteyttä Sosialidemokraattiseen EU-parlamenttiryhmään ja yhdistyksen omiin jäseniin parlamentissa.


6 Talous

Yhdistyksen toiminnan rahoitus saadaan jäsenmaksutuloista. Yhdistyksen hallitus miettii myös muita varainhankintakeinoja esimerkiksi yksittäisiä hankkeita varten.
Menot muodostuvat vuotuisesta seminaaritoiminnasta, verkkoviestinnän kuluista sekä pienistä kokoustoiminnan kuluista.


Uutiset SDP.fi

Navalnyiltä kepeä vankilatervehdys – ”Ainut viihteemme on korkealaatuinen kokkailu”

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on lähettänyt kannattajilleen viestin, jossa kertoo olevansa kunnossa. Navalnyi kertoi Instagramissa, että...

Lue lisää »

Kyberturvallisuuskeskus: Microsoft Exchange -sähköpostipalvelussa kriittisiä haavoittuvuuksia

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin Exchange-sähköpostipalvelimessa on todettu kriittisiä haavoittuvuuksia, jotka ovat aktiivisen hyväksikäytön kohteena,...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kansanedustajat Heinäluoma ja Ovaska: Freelancereiden tukemisen rinnalla varmistettava kulttuurialan työllistäjien tilanne

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee parhaillaan seuraavaa koronatukipakettia. Siinä on tarkoitus osoittaa tukea kulttuurialan freelancereille ja...

Lue lisää »

Moderointi sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa keskeisessä roolissa on keskustelu ja vuoropuhelu. Kaikkeen sosiaalisessa mediassa saatuun palautteeseen ja kommentteihin on tärkeää...

Lue lisää »

Tiedotteet EU S&D

S&D MEP, Jytte Guteland, on the European Climate Law

S&D MEP, Jytte Guteland, on the European Climate Law “This is a significant improvement of the Commission's proposal and makes the European Climate Law fit...

Lue lisää »

S&D Group's news on the European Parliament's Plenary session in Brussels - 14 to 17 September 2020

S&D Group's news on the European Parliament's Plenary session in Brussels - 14 to 17 September 2020

Lue lisää »